Friday	Discovery 1	Discovery 2	Bleriot	Earhart	Johnson	Armstrong	Tereshkova	Real Ale Bar	Syndicate Room 15
10:30am			Volunteer Briefing & Access Training (1hr)						
11:30am			Volunteer Briefing & Access Training (session 2) (1hr)						
12:30pm			Volunteer - safeguarding training (1hr)						
1:40pm			Moderating workshop (1hr)						
3:00pm	Opening Ceremony - welcome to Ytterbium! (1hr)								
4:30pm	Gaming, GMing, RPGs, and writing (1hr)	Approaches to Gender in Genre Fiction (1hr)	Fantasy and Folklore in Anime (1hr)	The Fiction of Neil Jordan (1hr)	Get started with podcasting (1hr)	Introduction to Eastercons (1hr)			
5:00pm				and reducting property because			NewCon	and the state of t	
5:45pm	Writing in Difficult Times (1hr)	Build Your Own Utopia (1hr)	Humanity in Space (1hr)	Non-binary Representation in Japanese Media (1hr)	Climate Change in SF (1hr)	Author readings (1hr)	Press Book Launch (1hr 30mins)		
7:00pm	Fictional sports in SFF (1hr)	Satellite 7 Pub Quiz (2hrs)	Film: Brown Girl Begins (3hrs)	Author readings (1hr)	Author Afterlife (1hr)	Travelling to the USA or Australia with all expenses paid (1hr)	Knitting Meetup (1hr)	Washington DC in 2021 Worldcon Bid Pub Night (2hrs)	Workshop: Writing and Anxiety (1hr)
8:15pm				Publishing, writing and agents (1hr)	Author readings (1hr)				
9:00pm	Rapid Fire Info Shots (1hr)								
9.30pm		Dublin 2019							
10:00pm		Party (1hr 30mins)				Filking (2hrs)			
11:00pm			and the second second		a management of the	and a superior state			

Saturday	Discovery 1	Discovery 2	Bleriot	Earhart	Johnson	Armstrong	Tereshkova	Syndicate Room 15	
9:00am			Moderating	Feedback session (30mins)	Volunteer Briefing & Training (45min)			and a set of the set o	
10:15am	What is #Ownvoices and why is it important? (1hr)	Alphabet Books (1hr)	workshop (1hr) Science of Movies (1hr)	Fun with maths (1hr)	Author readings (1hr)		Discussing Heinlein: Kaffeeklatsch with Farah Mendlesohn (1hr)	Mini- Masterclass in Science Fiction Criticism with Tony Keen (1hr)	
11:30am	Frances Hardinge: Guest of Honour Interview (1hr)		Not The Awards (1hr)	Recording Audiobooks (1hr)	New Concepts in Collectible Card Games (1hr)			LGBTQIA+	
11:45am	THORE AND A STATE OF A							Safer Space (1hr)	
12:45pm	From (wo)man to machine: the evolution of computers in		Disability, diversity, and	Subtle Forms of Racism to Avoid in SFF (1hr)	100 Years since the Spanish 'Flu (1hr)		Fountain Pen Meet-up (1hr)		
1:00pm	astronomy (1hr)		inclusion (1hr)					Luna Press Book Launch	
				and the second second second				(1hr)	
						Bronze and	Kaffeeklatsch		
1:30pm 2:00pm	John Scalzi: Guest of Honour Interview (1hr)		Maps, Place, and Landscape in Fantasy (1hr)	Byte-sized Astronomy: how we use computers to understand the universe (1hr)	Author readings (1hr)	Copper Clay Workshop	with Sydney Padua (1hr) Tor Books launch & signing (1hr	Kaffeeklatsc	
3:15pm	The Hay Lecture: Medical Imaging: Exploring the Final		Planning for the Apocalypse (1hr)	My Last Best Story (1hr)	Being a civilian in a military based fandom (The TRMN) (1hr)	(2hrs 30mins)		with DC (1h	
4:30pm	Frontier (1hr) Paranoid Politics & Fantasy (1hr)		New Voices in	lain M Banks (1hr)	Decolonising SFF (1hr)		30mins)		
5:00pm			YA SFF (1hr) Romance in Fantasy and SF (1hr)	Sylvia Townsend Warner's Kingdoms of Elfin (1hr)	Social Sciences for SFF Writers (1hr)				
6:00pm	BSFA Awards Cer	emony (45mins)			Custine Contactic Riologies			The Elephant	
7:00pm			The Art Of Reviewing (1hr)	Author readings (1hr)	Creating Fantastic Biologies (1hr)			& Macaw Banner: RPG	
8.00pm	n Playing Rapunzel (1hr) n Mitch Benn (1hr)		African Film				Fan Fund	(3hrs)	
8:30pm			Festival (3hrs				Auction (1hr		
9:30pm			55mins)	and the second			30mins)		
						Filking			
10:00pm						(2hrs)			

Sunday	Discovery 1	Discovery 2	Bleriot	Earhart	Johnson	Armstrong	Tereshkova	Syndicate Room 15
9:00am	Easter Morning Worship (1hr)		Volunteer Briefing & Training (45mins)	Feedback session (30mins)	Quaker Meeting (1hr)			
10:15am	Beyond Studio Ghibli (1hr)	Myth, Fantasy, Fake News (1hr)	Artists in Space: The Early Years (1hr)	Playing Rapunzel - Children's Concert (1hr)	The Current State of Podcasting (1hr)		Jurgen 100 (1hr)	
11:30am	Sydney Padua: Guest of Honour Interview (1hr)		The History of the British Interplanetary Society (1hr)	Non-Anglophone Fantastic Literature (1hr)	Social/Cultural Horror (1hr)	Drawing Workshop (2hrs)	Doris Lessing's SF (1hr)	
12:45pm	Author readings (1hr)	Enigma Machines (1hr)	Eastercon Bid Session (1hr)	Mindfulness meditation (1hr)	Morals and Ethics in Children's Literature (1hr)		Kaffeeklatsch with John Scalzi (1hr)	Mini-Masterclass in Science Fiction Criticism with Tony Keen (1hr)
2:00pm	African Science Fiction and Fantasy (1hr)		DC: Guest of Honour Interview (1hr)	Moomins! (1hr)	Tall Technical Tales (1hr)			NaNoWriMo (1hr)
3:15pm	BSFA Lecture: 'My Dear Mr Darwin' (1hr)	Conflict Without Violence (1hr)	Author readings (1hr)	Star-Crossed Lovers: Science Fiction Film as Romantic Comedy (1hr)	What Makes A Board Game Good? (1hr)			Tax for Creatives (1hr)
4:30pm	Dublin 2019 Panel: The Hugo Awards Shortlists (1hr)	Hiding your Subversion (1hr)	Mechanical Computing (1hr)	Mental health: fiction vs. reality (1hr)	The Genius of 'Rosa' (1hr)			
5:00pm			and there are a second s				Art Auction (2hrs)	
5:45pm		Future Worldcons (1hr)	Queerbaiting in mass-market genre films (1hr)		Medicine in SF (1hr)			Fans of Colour Safer Space (1hr)
7:00pm							UK in 2024 Meet & Greet (1hr)	
7.30pm			History of Representation in Doctor Who (1hr)					
8:15pm					Poetry Open Mic (1hr 30mins)			
8:45pm 10:00pm			Film: Hidden Figures (2hrs 30mins)		Game of Thrones Fan Predictions (1hr)	Filking (2hrs)		
10.30pm								

Monday	Discovery 1	Discovery 2	Bleriot	Earhart	Johnson	Tereshkova	Real Ale
9:00am				Feedback session (30mins)			Bar
10:15am		Ageing Societies (1hr)	Disney & its Creators: Relationships & Controversy (1hr)	(comms)	Untangling DNA (1hr)		
11:30am	The secondary social and economic consequences of technological development (1hr)	Chrononauts (1hr)	Author readings (1hr)		Did you Arduiknow that? (1hr)	Kaffeeklatsch with Frances Hardinge (1hr)	
12:45pm	(Imagined) Futures of Navigation and Transport (1hr)	Administering Fantasy Worlds (1hr)	Sexism in SF/STEM, Equality, and Diversity (1hr)	Introduction to Knot Theory (1hr)	Military SF: Good, Bad, and		
2:00pm	Historical Erasures (1hr)	The Future Of Space Opera (1hr)	So you think you might like to get involved in running a Convention (1hr)	Shapeshifting in Disney Stories (1hr)	Ugly (1hr) Migration in SFF (1hr)		
4:00pm	Closing Ceremony (1hr)		(101)				
6pm						and the second second	
							Dead Dog Party! (6hrs)

## Notes

- 1. Guest of Honour Sessions are in bold.
- 2. Tereshkova can be used as a social space when there are no events.
- 3. Programme is also available on Grenadine at https://sites.grenadine.co/sites/ytterbium/en/programme or accessible through their app, downloadable to your phone.
- 4. Kaffeeklatsch places are limited please sign up at registration/info desk.